V osrčju Poljanske doline je življenje skozi čas stkalo nešteto zgodb, tudi zgodbo gostilne Lipan. Začetki zgodbe segajo v leto 1966, ko sta Lojze in Tilka Filipič v Hotavljah »Pri Lipanu« prodala prvi brizganec; koliko jih je sledilo, najbrž nikoli ne bomo izvedeli, saj se, kot pravi stari pregovor let, ljubimcev in kozarcev vina pač ne šteje.

Gostinska žilica jima ni dala miru in kot je rasla njuna družina, tako se je širila tudi gostinska ponudba, oprta na tradicijo starih kuhinjskih navad, ki je še danes rdeča nit naše zgodbe. Tradicijo nadaljujeva sinova Izidor in Janez s soprogama Klavdijo in Sabino, na pomoč pa, kadar je potrebno, rada priskoči tudi sestra Andreja z možem Janezom. Z rednimi posodobitvami smo našo ponudbo obogatili s sodobnimi kuharskimi trendi in prijetnim ambientom ob šumeči Sori, ki bo zagotovo zadovoljila še tako zahtevnega gosta.

Naše poslanstvo je ohranjati tradicijo in razvijati nove pristope pri nudenju gostinskih uslug, zato za osebje gostilne Pri Lipanu gostinstvo ni le poklic, temveč način življenja. Veliko pozornosti namenjamo vhodnim surovinam in strokovni usposobljenosti naše ekipe, saj je naše vodilo, da je le zadovoljen gost pravi gost, zato se vedno potrudimo, da vaš obisk pri nas ni zadnji.

Čeprav je vodenje gostilne prevzela druga generacija, je mama Tilka zjutraj še vedno prva v kuhinji. Rada pokuka v lonce in kozice, zavihti kuhalnico in navrže nasvet ali dva. Njeno znanje, izkušnje in modrost so sinu Janezu in snahi Klavdiji neusahljiv vir navdiha, ki na krožnikih pričara svežino, lahkotnost in pravo simfonijo okusov. Za nemoteno uživanje v kulinaričnih dobrotah naše kuhinje in prijetno počutje gostov z odlično postrežbo skrbiva Izidor in Sabina, ob večjih dogodkih pa rokave zavihata tudi najstarejša izmed sedmih vnukov, Evelin in Žan.

Po okušanju dobrot iz naše kuhinje lahko svoje bivanje pri nas podaljšate s počitkom ali oddihom v eni izmed sedmih sodobno opremljenih dvoposteljnih sob; v dveh sobah je bivalni del z izvlečnim ležiščem. Uredili smo tudi poslovno pisarno za goste in jo opremili z računalnikom, tiskalnikom, faksom, optičnim čitalcem, fotokopirnim strojem in internetno povezavo. Dolgčas pa ne bo niti najmlajšim, saj smo zanje uredili prijeten igralni kotiček.

Ponosni smo na našo tradicijo in obenem veseli, da lahko skupaj z vami, našimi gosti, pišemo zgodbe za nove rodove. Vabimo vas, da nas obiščete in se prepustite razvajanju vaših brbončic!

Kje se lahko spočijete v Gostilni LIPAN?Naše NAMESTITVE